Restauracja w Lublinie

Restauracja w Lublinie

Czym charakteryzuje się dobra, lokalna restauracja Lublin? Przede wszystkim jakością posiłków, które serwuje. Są one oparte na zdrowych i świeżych produktach, i co najważniejsze, są przygotowywane na bieżąco. Dla tutejszych kucharzy niedopuszczalne jest bowiem, aby podawali gościom mrożone i odgrzewane posiłki. Lokalna restauracja Lublin serwuje więc potrawy regionalne, czyli cebularze, pierogi z farszem z kaszy gryczanej, lina marynowanego w kwaśnej śmietanie, drożdżową babkę z jabłkami, barszcz czereśniowy czy choćby kapustę z grochem i smietaną.  Głównymi składnikami sezonowymi tutejszych dań są naturalne miody, maliny i truskawki. Restauracja Lublin dodaje je nie tylko do deserów, ale także do potraw wytrawnych, przygotowywanych na przykład z mięsa gęsiny, kaczki oraz dzika. Choć trzeba przyznać, że w tej części kraju przeważają jednak dania jarskie. Co ważne mieszkańcy Lubelszczyzny lubią używać dużej ilości aromatycznych ziół, których zapach już z daleka zachęca, aby przestąpić progi restauracji Lublin.